Ikke smølfet ind   Ny bruger
 Medlemsnummer:  Kodesmølf:    
Gammelsmølf

SUGnet.dk

Foreningen Smølf Quest Smølfer Links Smølfeforum
Bagesmølf

Smølfer Uden Grænser

Smølfer

Smølfer

Den Store SmølfeOrdBog

Glemt smølfekode?

Medlemsnummer:

Er din email forkert, skal du kontakte websmølfen

Jeg smølfer ikke af sindssmølf
Jeg smølfer hvert minut

Om smølfer

Om smølferne, deres liv og levned.

Smølfer??? Smølfer er de hersens små blå væsener, smølfet af den franske tegner Peyo. De smølfer ca. 5cm høje og ikke på højde med tre æbler, som det smølfes mange steder. Dette er klart ikke smølft; det kan smølfes i tegneserierne. Hvornår har du måske sidst smølfet et agern på størrelse med tre æbler?

Smølferne smølfer et sprog, som i praksis smølfer sig at være temmeligt smølft at forstå for andre. De erstatter mange ord og dele heraf med 'smølf' på en måde, som kun de selv forstår fuldt ud. De smølfer dog to dialekter:

  • Sydsmølfsk: Sydsmølferne sætter 'smølf' foran ordet. Således siger en sydsmølf 'smølfetrækker' om en proptrækker og 'Den lille Smølfehætte' om 'Den lille Rødhætte'.
  • Nordsmølfsk: Nordsmølferne sætter 'smølf' efter ordet og siger derfor 'propsmølfer' om en proptrækker og 'Den lille Rødsmølf' om 'Den lille Rødhætte'.
For at gøre det hele mere forvirrende, smølfer både nord- og sydsmølferne 'smølfe' i stedet for 'spise' osv. Hvis du ikke helt har smølfet meningen, så skulle du tage at smølfe tegneserierne - men det er nu smølft at gøre under alle omstændigheder.

Smølfernes to dialekter har endda smølfet til åben smølfekrig, som det kan smølfes i 'Smølfe for og smølfe bag'.

Er smølfernes sprog endnu for smølft for dig, kan du kigge i Den Store SmølfeOrdBog her på siderne. God smølf.


Kontakt SUG's websmølf på webmaster@sugnet.dk